Zoete Aardappelpuree met Gegrilde Zalm


Vliegensvlug een gezonde maaltijd op je bord voor een drukke doordeweekse dag! Wist je dat de zoete aardappel geen familie van de aardappel is, wat de naam wel doet denken. Het heeft eerder de vorm en bite van een wortel. Het is ook geen groente, wat je onbeperkt kan eten. Zoete aardappels bevatten veel antioxydanten, vitamines A en C en beta-caroteen. Er zitten veel gezonde vezels in de zoete aardappel, die snel voor een vol gevoel zorgen. Goed voor de slanke lijn dus! Varieer de gewone aardappel eens met een zoete aardappel en maak dit recept! Superlekker in combinatie met de vis, rucola en zoutige kaas! 
 
Ingrediënten: 

  • Zoete aardappel 
  • 1 el Mosterd 
  • Scheutje melk 
  • Rucola 
  • Parmezaanse kaas 
  • Pistache noten 
  • Zalm 

Bereidingswijze: 

Stap 1: 
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel gaar in een pan met water; 

Stap 2: 
Gril of bak de zalm aan beide kanten 1 minuut op hoogvuur, wanneer je een super verse vis hebt, is die het lekkerst wanneer je ‘m rosé bakt.  Maakt de vis een tussenstop in de supermarkt of diepvries dan adviseer ik je de vis gaar te bakken; 

Stap 4: 
Wanneer de zoete aardappel gaar gekookt is, pureer je die maak het wat smeuïger met wat melk en breng op smaak met mosterd, peper en zout; 

Stap 5: 
Maak je bord op met een laagje zoete aardappelpuree, rucola, zalm, parmezaanse kaas en wat pistache nootjes! 

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB?   ♥ 😊 🙁 

Julie-Ann

Related Posts