Thaise Biefstuksalade

Een heerlijk gerecht voor iedere keukenprins(es). Bereid met ingrediënten waar je koel- en voorraadkast van houdt. Een super smaakvolle maaltijd die licht, puur, makkelijk en uiteraard heel gezond is. Daar houden we toch van?! 

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • Biefstuk ca. 500/600 gram; 
  • (Organic udon) noodles; 
  • 1 bakje van 250 gram Cherrytomaten; 
  • 1 Komkommer; 
  • 1 Rode paprika; 
  • Munt; 
  • Koriander; 
  • Sesamzaadjes; 
  • Roomboter. 

Voor de dressing: 

  • Sap van 1 limoen; 
  • 1 el sesamolie; 
  • 1 tl vissaus; 
  • 1 el soyasaus; 
  • Geraspte gember naar wens; 
  • 1 teentje knoflook; 
  • ½ theelepel bruine suiker. 

Bereidingswijze; 

  • Haal de biefstuk een uur voor je gaat bakken uit de koeling; 
  • Kook de noodles gaar; 
  • Snijd de cherrytomaten door de helft, voeg toe in een kom; 
  • Snijd de komkommer door de helft en hol de zaadjes uit, voeg toe bij de cherrytomaten; 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes, voeg toe in de kom; 
  • Snipper naar eigen smaak de koriander en munt in dezelfde kom; 
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje, proef of de dressing naar smaak is; 
  • Voeg de dressing toe in de kom met de gesneden groenten en hussel goed;  
  • Bak de biefstuk 1 minuut per kant in roomboter (wanneer je van medium houdt, bak je de biefstuk vervolgens 3 minuten per kant verder. Vervolgens laat je de biefstuk rustig nagaren in aluminiumfolie) 
  • Snijd de biefstuk in reepjes. 

Dien dit op een mooie schaal of zoals op de foto op een plank.  Eerst de noodles, dan de salade, en on top de biefstuk en bestrooi je maaltijd met sesamzaadjes. Geniet!  

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt?   ♥ ? ? 

Julie-Ann

Related Posts