Pasta met Mosselen en Rucola


Het mosselseizoen is alweer in volle gang en zijn daarom nu het lekkerst. Ze bevatten volop eiwitten en zijn koolhydraatarm. Bovendien zitten ze vol van mineralen. Dus regelmatig mosselen eten is gezond! Daar houden wij van 😊. Met wat standaard ingrediënten wat je altijd in huis moet hebben heb je dit recept zo op tafel. 

Ingrediënten: 

  • 2 kg mosselen 
  • Volkorenpasta 
  • 3 teentjes knoflook 
  • 1 ui 
  • 250 gram Cherrytomaten 
  • Rucola 
  • Peterselie 
  • 200 cc Witte Wijn 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout 

Bereidingswijze: 

  • Breng de pasta al dente aan de kook; 
  • Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder de kapotte mosselen; 
  • Kook de mosselen en schenk vervolgens de witte wijn; 
  • Zodra alle mosselen open zijn giet je het af, bewaar wat kookvocht; 
  • Verhit de wokpan op middelmatig vuur met een scheutje olijfolie; 
  • Fruit hierin de fijngesneden ui en geperste knoflook en indien gewenst een pepertje; 
  • Voeg de mosselen toe in de wok, de pasta, cherrytomaten en peterselie met wat kookvocht; 
  • Breng op smaak met peper en zout; 
  • Meng het tot één geheel en serveer op een bord; 
  • Voeg vervolgens de rucola toe. Buon appetito 😊 

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB?   ♥ 😊 🙁 

Julie-Ann

Related Posts