PokébowlWil je jezelf een keer culinaire verwennen? Maak dan eens een pokébowl met vis. Advies is om minstens 1x in de week vis te eten en met name vette vis. De zalm leent zich hier perfect aan. Hiermee verlaag je namelijk de kans op hart- en vaatziekte en bovendien bevat dit heel veel eiwitten! Daar houden we van! Vorige keer deelde ik een recept met een zalmmoot, dit keer rauwe zalm. Een pokébowl kun je eindeloos variëren. Deze versie maakte ik toevallig omdat ik de meeste ingrediënten in huis had. Belangrijkste is dat het kraakvers moet zijn omdat je het rauw eet. Vooral de vis (zalm of tonijn) vertel dit ook tegen je visboer. Ook is de smaak erg belangrijk. Hiervoor is dashi poeder nodig. Dit maakt de Japanse smaak ziltig en umami. Geniet van deze smaakexplosie!

Ingrediënten: 

 • Noodles 
 • Ca. 70 gram verse zalm  
 • 1/3 Mango 
 • 2 el Zeewiersalade 
 • 2 Radijsjes 
 • 2 el Geraspte wortelen 
 • 2 el Sojabonen ofwel edamame bonen 
 • ½ zakje Dashipoeder  
 • 2el Citroensap 
 • 2 el Japanse soyasaus 

Bereidingswijze: 

 • Kook de noodles volgens verpakking en spoel ze met koud water af; 
 • Snijd de zalm in kleine blokjes; 
 • Marineer de zalm in citroen, sojasaus en dashi; 
 • Radijs in flinterdunne plakjes snijden; 
 • Snijd 1/3 deel van de mango in blokjes; 
 • Maak je kom op met eerst de noodles en vul vervolgens je kom kleurrijk met de verse ingrediënten; zalm in het midden en eromheen de mango, zeewiersalade, radijs, geraspte wortelen, soyabonen en top het af met wat sesamzaadjes mocht je het toevallig in huis hebben. Heb je wat marinade van de zalm over, dan kun je die natuurlijk ook over je bowl besprenkelen.  

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB?   😊 🙁 

Julie-Ann

Related Posts