Aspergesoep


Een super lekkere voorjaarssoepie! Met dit seizoen krijg je zin om weer lekker licht te eten. Laten we beginnen met verse seizoensgroenten; Asperges! Deze groente bevatten veel vezels en anti–oxidanten. Deze stof zuivert je lichaam en beschermt je tegen schadelijke stoffen.  

 
Ingrediënten: 

  • 500 gram witte asperges 
  • 1 aardappel 
  • 1 ui 
  • 2 groentebouillon blokjes 
  • rivierkreeftjes 
  • peterselie 
  • 1el kerriepoeder 
  • 1el olijfolie 
  • sojaroom  

Bereidingswijze: 

  • Schil de asperges zoals je gewend bent en snijd het uiteinde af (ca. 1 cm) gooi dit niet weg want dit geeft zo ontzettend veel smaak; 
  • Snijd je asperges in stukjes; 
  • Snijd de aardappel en ui in kleine blokjes; 
  • Verhit je soeppan en voeg olijfolie toe, vervolgens de ui en dan de kerriepoeder; 
  • Voeg de schil en uiteinde van de zojuist geschilde asperges toe en bak kort mee; 
  • Voeg vervolgens 1 liter water en de 2 bouillonblokjes toe en laat het ca. 30 minuten koken; 
  • Verwijder de “restjes asperges” middels een vergiet en vang de bouillon op in de soeppan; 
  • Voeg de gesneden stukjes asperges en blokjes aardappel voor de binding toe en laat het gaar koken; 
  • Na ca. 10 minuten blend je de soep;
  • Bij het opdienen voeg je de rivierkreeftjes en peterselie toe
     

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB?   😊 🙁 

Julie-Ann

Related Posts