Frozen Yoghurt Repen met Bosbessen
Frozen Yoghurt Reep
Wanneer het zonnetje schijnt en de temperatuur stijgt krijgen we al snel behoefte aan wat verfrissing. Een ijsje op z’n tijd is heerlijk en biedt zeker verkoeling. Helaas bevatten ijsjes vaak veel suiker en vet. Een verantwoord alternatief is deze Frozen Yoghurt Reep . Een lekkere “coole” snack die jou voorziet van energie en waar je zonder schuldgevoel van kan genieten. De reep bevat slechts 110 calorieën per stuk en zijn in 5 minuutjes gemaakt. Hier komt het recept!
Ingrediënten voor 12 Frozen Yoghurt Reepjes;
- 160 gram Ongebrande, ongezouten noten
- 225 gram Griekse yoghurt
- 50 gram rozijnen
- 20 gram honing of agave siroop
- 80 gram diepvries bosbessen
Daarnaast heb je nodig;
- Keukenmachine
- Bakpapier
- Een rechthoekige schaal (Ca 15 x 20 cm)
Hoe ga je te werk?
- Doe de noten samen met de rozijnen in de keukenmachine en maal fijn.
- Bekleed de schaal met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk plat met de achterkant van een lepel.
- Doe 150 gram van de yoghurt in een kom en meng de honing er doorheen.
- De bevroren bessen verpulver je in de keukenmachine. Daarna voeg je de resterende yoghurt erbij en roer goed door tot er een egale paarse massa ontstaat.
- Roer de witte en paarse yoghurt door elkaar heen maar niet teveel zodat beide kleuren zichtbaar blijven. Dit mengsel verdeel je over de bodem van noten en rozijnen.
- Dek het bakje af met een deksel (of aluminiumfolie) en plats het voor 3-4 uur in de vriezer.
- Haal het goedje met behulp van het bakpapier uit het bakje en snij in 12 reepjes. De reepjes zijn klaar om te eten!
De overgebleven reepjes kunnen terug in de vriezer voor een ander verfrissingsmomentje. Ideaal als “Late night” snack of als gezonde lekkernij voor de kids!
Voedingswaarde per reepje
- Kcal: 110
- Eiwit: 4 gram
- Koolhydraten: 7,5 gram
- Vet: 7,5 gram
Ga jij dit recept proberen? Wij zijn erg benieuwd wat je er van vind. Laat een bericht/ foto achter bij de comments hieronder!