Gezond Eten Tijdens de Feestdagen

Wil jij ook graag gezond blijven eten tijdens de feestdagen? En ben jij benieuwd wat kun je het beste eten tijdens de feestdagen zonder aan te komen?

Fijne Feestdagen?

Feestdagen,..harstikke leuk en gezellig allemaal maar vaak ook een enorme uitdaging voor wie bezig is met zijn gezondheid of voor wie probeert om af te vallen. Deze dagen staan vaak wel in het teken van uitgebreide etentjes, borrels en recepties. De gedachte alleen al kan behoorlijk wat stress op leveren. Je hebt immers afgelopen jaar knetterhard getraind en goed op je voeding gelet en het resultaat mag er zijn! Hoe ga je er in deze periode voor zorgen dat je niet weer aankomt? Maak je geen zorgen want hieronder staan 8 tips die er voor zorgen dat je kunt genieten van de feestdagen zonder aan te komen.

8 Tips om Gezond te Eten Tijdens de Feestdagen

  1. Zorg ervoor dat je niet al te “hongerig” aan tafel schuift om aan het kerst diner te beginnen. Hierdoor kun je namelijk enorm gaan overeten aan allerlei lekkernijen. Zorg er juist voor dat je een goed ontbijt en een goede lunch hebt genuttigd. Hierdoor kun je makkelijker controle houden over wat je tot je neemt.
  2. Kies ervoor om (bruisend) water te drinken in plaats van frisdrank of alcohol. Dit scheelt al snel 150 calorieën per glas.
  3. Als je de keus hebt, ga dan voor vis of kip. Dit bevat relatief minder calorieën en is makkelijker verteerbaar dan een vette rollade.
  4. Laat jus en sausjes zoveel mogelijk achterwege, deze bevatten veel suikers, vetten en onnodige calorieën. Breng je eten liever op smaak met wat kruiden en specerijen.
  5. Vul je bordje lekker met veel groentes en salade. Dit vult goed en levert bovendien veel vitamines en vezels die je spijsvertering bevorderen.
  6. Probeer vooral niet te snel te eten. Neem kleine hapjes, kauw goed en geniet ervan. Wanneer je te snel eet krijgen te hersenen niet het signaal dat je vol zit. hierdoor is de kans groot dat je te veel eet.
  7. Je hoeft natuurlijk niet perse een gigantisch stuk ijstaart als dessert te nemen. Ga voor een heerlijk kopje koffie, dit bevordert bovendien je spijvertering.
  8. Gezond blijven eten is een ding, maar je kunt natuurlijk ook gezond bewegen! Ga er op uit, kleed je dik aan en maak een gezellige strand of boswandeling.

Tot Slot

Je hebt nu een idee wat je het beste kunt eten tijdens de feestdagen zonder aan te komen. Houdt deze tips in je achterhoofd maar probeer vooral niet te krampachtig te doen over een paar calorieën meer of minder. Tenslotte gaat het erom dat je geniet en dat je een leuke tijd het met elkaar!

Bibi

Gerelateerde Berichten