Test nu of jij gezond eet

Test nu of jij gezond eet. Vraag jij jezelf ook wel een af of je gezond eet? Door alle berichten in de media en alle “voedings-hypes” zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Laten we alles trends even loslaten en terug gaan naar de basis, voeding zoals voeding bedoeld is.

Test nu of jij gezond eet (en drinkt) met deze checklist. De test bestaat uit 10 stellingen die je met ja of nee kunt beantwoorden. Onderaan de test kun je jouw uitkomst zien.

  1. Ik eet dagelijks 250 gram groente…………………………………………..…Ja/Nee
  2. Ik drinks dagelijks minimaal 2 liter water…………………………………..Ja/Nee
  3. Ik eet zo min mogelijk bewerkt voedsel……………………………….……Ja/Nee
  4. Mijn maaltijden bevatten een bron van eiwitten……………………….Ja/Nee
  5. Ik eet dagelijks minimaal 2 stuks fruit……………………………………….Ja/Nee
  6. Ik eet bewust en neem er de tijd voor……………………………………….Ja/Nee
  7. Ik krijg dagelijks voldoende gezonde vetten binnen………….….…..Ja/Nee
  8. Ik eet complexe koolhydraten (volkoren graanproducten)………..Ja/Nee
  9. Ik eet 2 x per week een stukje vette vis…………………………………..…Ja/Nee
  10. Ik zorg ervoor dat ik dagelijks 30 gram vezels binnen krijg……….Ja/Nee

Test nu of jij gezond eet, de uitslag!

Heb jij 0-4 vragen beantwoord met ja?

Grote kans dat jij heel wat voedingsstoffen en vitamines te kort komt. Dit kan uiteindelijk gezondheidsrisico’s tot gevolg hebben. Wil je je energieker voelen en meer weerstand krijgen pas dan drastisch je voedingspatroon aan. Weet je niet goed hoe, schakel dan een voedingsdeskundige in.

Heb jij 4-7 vragen beantwoord met ja?

Je hebt een goede basis en bent je bewust van wat je eet. Je bent zeker op de goede weg als het gaat om gezond eten. Maar er is toch nog wel plek voor verbetering waardoor jij nog gezonder en fitter in het leven komt te staan.

Heb jij 7-10 vragen beantwoord met ja?

Je bent goed bezig! Jij zorgt goed voor je lichaam door het te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Dit zal zeker bijdragen aan een goede gezondheid. Blijf hier vooral mee doorgaan!

En, eet jij gezond?

We doen natuurlijk allemaal ons best om goed voor onze gezondheid te zorgen. Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel hiervan. Maar we begrijpen natuurlijk dat het soms lastig is om precies te weten waar je de juiste voedingsstoffen vandaan moet halen. De trainers van Body Business Coaching beschikken over de juiste kennis van voeding en geven jouw graag tips en advies om je de goede weg op te helpen. Contact op nemen kan via www.bodybusinesscoaching.nl/#proefles

Bron;www.voedingscentrum.nl

Bibi

Gerelateerde Berichten