Gezonde Tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes een uitdaging?

Vind jij het ook zo lastig om gezonde tussendoortjes te bedenken voor jezelf of voor je kinderen? Supermarkten en reclames pretenderen vaak dat koeken zoals Liga of Sultana gezond zouden zijn. Indien je deze vergelijkt met een stroopwafel of een gevulde koek, is het zeker een betere keuze. Er zit in de koeken wat fruit en vezels. Daarnaast helaas ook veel verborgen suiker, zout, vet en andere toevoegingen waaronder E-nummers. Je kunt je dus afvragen of dit wel echt “gezonde tussendoortjes” zijn. Vaak zijn ze ook nog aan de prijzige kant. Ik maak mijn gezonde tussendoortjes het liefst zelf, zo weet ik precies wat er in zit. Hieronder vind je mijn top 10 van gezonde tussendoortjes voor thuis, naar school, onderweg of op het werk

Top 10 Gezonde Tussendoortjes

  1. Fruit, of gedroogd fruit. Wanneer je trek hebt in iets zoets, of snel energie nodig hebt om te sporten is dit het perfecte tussendoortje. Het is niet alleen lekker maar bevat veel belangrijke voedingstoffen en vezels.
  2. Snack groente en rauwkost. Wanneer je s ’avonds op de bank of tijdens het studeren zin het om iets te knabbelen is dit ideaal. Het bevat nauwelijks calorieën en zit vol voedingsstoffen en vezels.
  3. Rijstwafels. Een rijstwafel met mager eiwitrijk beleg zoals een plakje kipfilet of laagje hummus. Een goede snack voor na het trainen.
  4. Een handje ongebrande en ongezouten noten. Een bron van goede vetten en een goed alternatief voor chips. Hou je inname wel binnen de perken, want deze gezonde vetten bevatten een hoop calorieën.
  5. Een bakje (Griekse) yoghurt of kwark. Een eiwitrijk tussendoortje wat je op ieder moment van de dag kunt nemen. Er zijn zelfs varianten in een knijpzakje voor onderweg.
  6. Een gekookt eitje. Misschien wordt het door je collega’s wat minder gewaardeerd, gezien de geur. Het geeft jou in ieder geval een verzadigd gevoel tot aan je volgende eet moment.
  7. Een smoothie. Deze moet je wel even van te voren maken, maar je kunt er dan precies in doen wat jij wilt. Denk hierbij aan groente, fruit, yoghurt, noten en zaden. Zo kun je makkelijk een voedingsrijke smoothie maken voor onderweg of op het werk.
  8. Geroosterde kikkererwten. Kikkererwten zijn een bron van eiwitten en b-vitamines. De gekruide kikkererwten hoeven maar even in de oven en kunnen zo door als gezonde borrelnoot.
  9. Een stukje pure (75+%) chocola. Een klein stukje pure chocolade is niet alleen lekker maar bevat bovendien antioxidanten.
  10. Een plakje roggebrood. Heerlijk met een plakje 20+ kaas. De vezels uit roggebrood zorgen voor een langzame afgifte van energie.

Laat je inspireren!

Gezonde tussendoortjes genoeg zoals je ziet! Hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren en stimuleren deze gezonde tussendoortjes te proberen. Blijf er lekker mee variëren en kies wat bij jou past. Ik ben benieuwd of jij nog aanvullingen hebt voor deze top 10? Leuk als je die met ons wilt delen!

Bibi

Gerelateerde Berichten