5 Tips Die Je Helpen Om Sneller Af Te Vallen


Snel afvallen met deze 5 tips!

In dit Blog krijg je van ons 5 tips die je helpen bij het afvallen. Natuurlijk is het van belang dat je voldoende beweegt en een uitgebalanceerd voedingspatroon volgt. Maar deze simpele tips die makkelijk toepasbaar zijn kunnen het proces nog wat versnellen zodat je nog eerder je ideale gewicht behaalt!

Drink veel water

Drink lekker veel water! Het kost je niets en een glas voor iedere maaltijd zorgt ervoor dat je eerder een vol gevoel ervaart. Ook wordt het “hongergevoel” nog wel eens verward met “dorst” waardoor je geneigd bent om naar eten te grijpen terwijl een flink glas water dit gevoel kan opheffen. Water is goed voor alle processen in het lichaam en zorgt ervoor dat afvalstoffen makkelijker worden uitgescheiden. Het kan soms een beetje lastig zijn dat je vaker naar het toilet moet, maar met een aantal keer extra naar ’t toilet hollen verbrand je ook extra calorieën.

Eet veel groenten

Vrijwel alle groenten (op de avocado na)bevatten nauwelijks calorieën en daarom kun je er veel van eten. Neem een schep extra groente op je bord om je maaltijd wat meer volume te geven zonder al teveel calorieën. Je kunt (rauwe) groenten zoals wortel, paprika, tomaat, komkommer enz. ook heel goed als tussendoortje eten. Groeten bevatten veel voedingsvezels die je bloedglucose spiegel stabiel houden waardoor je minder trek ervaart. Voedingsvezels zorgen bovendien voor een goede spijsvertering, zodat je goed naar het toilet kunt.

Eet veel eiwitten

Eiwitrijk voedsel wordt wat langzamer verteerd en geeft je een lekker vol gevoel. Daarnaast zorgen eiwitten ervoor dat er minder spierweefsel wordt afgebroken tijdens het afvallen. Een lichaam met meer spierweefsel verbruikt meer energie wat het afvalproces weer bevordert.  

Drink geen calorieën

Vervang frisdrank en vruchtensap door water, zwarte koffie en/of (groene)thee. Het kan even lastig zijn om deze gewoonte te doorbreken maar het levert je veel op. In een glas cola of appelsap zit al snel 100 calorieën, wanneer je er hier 3 van drinkt op een dag tikt dat natuurlijk erg aan. Drank zoals bier en wijn bevatten al snel 150 calorieën per glas. Tel uit je winst!

Slaap voldoende

Wanneer je onvoldoende slaapt maakt je lichaam meer cortisol aan. Cortisol is een stresshormoon dat je eetlust kan versterken. Als we moe zijn krijgen we de nijging om meer te gaan eten doordat we op zoek zijn naar energie. Ook zorgt onvoldoende slaap voor minder energie overdag om te bewegen en te sporten. 

Tot slot

Ga niet “op dieet” maar wen jezelf goede eetgewoonten aan. Diëten zijn slechts tijdelijk, goede eetgewoonten kun je voor altijd aanhouden. Daarnaast draagt een goed beweegpatroon op een positieve manier bij aan het afvallen. Met de 5 tips die je helpen om sneller af te vallen ben je al goed op weg.

Bibi

Gerelateerde Berichten