Havermout Koekjes


Koekjes bakken, wie houdt er niet van?! Dit recept is zo easy, heerlijk en supergezond! We maken dit thuis iedere maand wel en een flinke portie ook! Je kunt dit eten als een snelle ontbijt, meenemen voor onderweg en als verantwoord tussendoortje. Havermout bevat weinig calorieën, is goed voor je darmen en geeft je een verzadigd gevoel. Het heeft langzame koolhydraten en die zijn gezond. Hierdoor zal je bloedsuiker behoorlijk stabiel blijven. Daarnaast zijn aan deze koekjes geen kunstmatige suikers toegevoegd. De banaan zorgt voor de goede suikers en maakt het koekje lekker zoet. Dus hup aan de slag 🙂 

Ingrediënten: 

  • 50 g gedroogde abrikozen 
  • 50 g rozijnen 
  • 2  rijpe bananen 
  • 1 tl vanille-extract 
  • 1/2 tl kaneelpoeder 
  • 60 ml olijfolie 
  • 200 g havermout 
  • 50 g geraspte kokos 
  • Handje vol nootjes (walnoten, pecan of hazelnoten) 

Bereidingswijze: 

  • Wel de abrikozen en rozijnen in heet water, ca. 10 minuten; 
  • Prak de bananen in een grote kom;
  • Snijd de abrikozen en noten in stukjes en voeg toe; 
  • Voeg vervolgens de vanille, kaneelpoeder en olijfolie; 
  • Meng de havermout, kokos erdoorheen; 
  • Kneed met je handen totdat het het plakkerig wordt; 
  • Maak bolletjes en druk ze plat met je hand;
  • Bak de koekjes in de oven van 180 graden, ca. 25 minuten;
  • Laat ze afkoelen en geniet! 

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB?   ♥ 😊 🙁 

Julie-Ann

Related Posts