Kip Masala


Dit kipgerecht moet je echt een keer geproefd hebben! Het is niet moeilijk te bereiden. Juist snel, makkelijk, verantwoord en oh zo heerlijk! Bovendien eiwitrijk! Bij dit gerecht moet je de masala niet verwarren met de kerriepoeder. Kerrie is nl. geel van kleur en masala bruin-roodachtig. Wil je iets meer spice? Voeg dan een pepertje toe ? 

Kip Masala

Ingrediënten: 

  • 500 gram Kip; 
  • 2 gekookte eieren; 
  • 2 Zoete aardappelen; 
  • 250 gram Sperziebonen; 
  • Sjalotje; 
  • Knoflook; 
  • 1 tl Gerookte paprikapoeder; 
  • 1 tl Komijnpoeder; 
  • 4 el Kip masala poeder; 
  • 1 Kippenbouillonblokje; 
  • 1 Blik tomatenblokjes; 
  • 150 cc water; 
  • Flinke scheut zonnebloemolie. 

Bereidingswijze: 

  • Verhit de pan met een flinke scheut zonnebloemolie; 
  • Bak de kip in olie totdat het een mooie kleur krijgt; 
  • Voeg het sjalotje toe en vervolgens de knoflook, bak het even mee. Ruik je het al?
  • Komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en de masala poeder toevoegen, bak dit ook mee. Ruikt nu nog lekkerder he?!
  • Voeg de tomatenblokjes toe met ca. 150 cc water en laat dit ca. 20 min. sudderen tezamen met de in blokjes gesneden zoete aardappelen; 
  • Verkruimel tot slot het kippenbouillonblokje boven de pan.
  • Dop en halveer de boontjes en voeg tot slot de boontjes toe in de pan. Laat het geheel nog ca. 10 min. verder sudderen.  
  • De gekookte eieren kun je kort in het gerecht meekoken of serveer het apart. 

Tip! Wanneer je leftovers hebt is dit ook heerlijk voor tussen een broodje met schijfjes komkommer. 

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB?   ♥ ? ? 

Julie-Ann

Tagged: Eten, kip, Lekker, maaltijd, recept

Related Posts