10 Tips om Wel Jouw Goede Voornemens te Behalen

10 Tips om Wel Jouw Voornemens te Behalen

Het is bijna 2020 en wordt tijd dat jij je goede voornemens dit keer wel haalt! Plan de campagne? Jezelf goed voorbereiden en 100,. wat zeg ik? 200% geven en gaan voor jouw doel! In dit blog geef ik je tips en tricks waarmee jij je goede voornemens dit keer wel laat slagen.

10 Tips om Wel Jouw Voornemens te Behalen

  1. Maak je doel visueel. Doe je ogen dicht en stel jezelf het moment voor, dat jouw doel behaald is. Doe dit zo gedetailleerd mogelijk. Waar ben je, hoe ziet het eruit en hoe voelt en hoe ruikt het? Met het inbeelden van je doelstelling zet je iets in gang wat je uiteindelijk wilt en helpt je om het doel te bereiken.
  2. Wees SMART! Schrijf  je doel op papier en maak het concreet door het SMART te formuleren. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Welke Specifieke stappen moet je zetten om je doel te behalen? Hoe ga jij je voortgang Meten? Is je doel Acceptabel voor jezelf en je omgeving? Is je doel haalbaar en Realistisch? Welk Tijdsbestek trek je er voor uit om je doel te behalen?
  3. Maak naast je uiteindelijke doel ook kleine subdoelen. Deze zijn eerder te realiseren en motiveren je om vol te houden en door te gaan. Lees eventueel het blog over het stellen van (fitness) doelen. https://www.bodybusinesscoaching.nl/2019/08/31/fitness-doelen-stellen/
  4. Weet wat je valkuilen zijn. Probeer voor jezelf na te gaan waarom eerder pogingen tot je doel(en) niet gelukt zijn. Op deze manier kun je jouw valkuilen herkennen en je hierop voorbereiden. Stel, het is je doel om vaker te sporten. En je weet van jezelf dat het moeilijk is om te gaan wanneer je na het eten eerst op de bank ploft. Je kunt jezelf dan indekken door niet te gaan zitten, maar direct je sportkleding aantrekken en te gaan sporten.
  5. Beloon jezelf! Wanneer jij weer een stap dichter bij jouw doel bent mag je jezelf daar echt wel voor belonen. Iedere vorm van progressie is geweldig en daar mag je zeker trots op zijn!
  6. Omring je met mensen die hetzelfde doel hebben. Het is fijn en kan enorm motiveren wanneer je iemand hebt die (ongeveer) hetzelfde doel hebt als jij.
  7. Wees niet te streng voor jezelf. Natuurlijk kan het voorkomen dat je en kleine terugval of tegenslag krijgt. Dit hoort bij het proces van groeien. Van fouten leer je, dus ga na wat er “mis” ging en haal er je leermoment uit.
  8. Houdt iedere vorm van vooruitgang bij. Soms lijkt de weg naar je uiteindelijke doel nog zover weg en merk je niet hoever je al gekomen bent. Hou daarom nauwkeurig bij welke stappen je al gezet hebt en kijk er regelmatig naar, het zal je stimuleren!
  9. Vraag om hulp. Er is niets erg aan om hulp te vragen bij het succesvol maken van jouw goede voornemen. Dit kan een familielid of vriend zijn maar denk ook aan een coach of personal trainer. 
  10. De laatste, en de belangrijkste! Geloof dat je het kunt! Wanneer jij erin gelooft kan het niet mislukken. Bovenstaande tip zijn slechts hulpmiddelen maar het aller belangrijkste ben jij zelf!

Tot slot

Dit waren mijn 10 tips om wel jouw goede voornemens te behalen! Mocht je naar aanleiding van dit onderwerp overwegen om een personal trainer te nemen om nog eerder bij jouw doel te komen, via de onderstaande link kun je jouw gratis intake gesprek aanvragen.

Bibi

Gerelateerde Berichten