Sportkleding Kopen

Goede sportkleding kopen, waar moet je op letten?

Je bent van plan om nieuwe sportkleding te kopen. Je oude fitness kloffie heeft z’n beste tijd gehad of past gewoonweg niet meer. Het leiden van een gezonde levensstijl is hartstikke hip! We zijn met z’n allen steeds bewuster bezig met gezond eten en sport. Met deze trend zien we ook dat sportkleding steeds populairder wordt. Ga je voor de “fashion look” of moet het vooral praktisch en comfortabel zijn? Waar moet je op letten bij het kopen van goede sportkleding? In dit blog geef ik je tips waar je op moet letten bij het kopen van goede sportkleding.

Tips voor het kopen van goede sportkleding

  • Koop sportkleding van een licht en ademend materiaal zoals polyester. Sportkleding van polyester droogt snel en je hoeft het bovendien niet te strijken.
  • Vermijd katoenen sportkleding, dit neemt het zweet wel op maar voert het niet af waardoor de sportkleding aan je lijf blijft plakken en je erg koud kunt worden.
  • Pas de kleding voor het kopen en voor het sporten. Spring, rek je uit, en squat diep om te checken of alles op z’n plek blijft zitten.
  • (deze tip is voor de dames) Hardlopen zonder goede sport bh is pijnlijk en alles behalve prettig. Een goede sport bh is onmisbaar tijdens intensive sporten. Je borsten moeten goed ondersteund worden n op hun plaats blijven. Laat je eventueel adviseren bij een winkel die daarin gespecialiseerd is.
  • Investeer in goede sportschoenen. Goede sportschoenen is misschien wel het belangrijkste wat je moet aanschaffen wanneer je gaat sporten. Voor veel sporten zijn speciale sportschoenen ontwikkeld met eigenschappen die passen bij de sport. Er is veel keus in demping, stabiliteit, draagcomfort en grip. Laat je ook voor goede sportschoenen adviseren bij een winkel die daarin gespecialiseerd is.
  • Een tip voor het wassen van je sportkleding, was je sportkleding niet met wasverzachter. Dit tast namelijk de ademende structuur van de stof aan. De restjes van wasverzachter verhinderen dat de speciale stof van je sportkleding het zweet van je lichaam kan verwerken.

Ben jij er al uit?

Ben je er al uit wat voor sportkleding je gaat kopen? Laat je in ieder geval niet teveel leiden door het uiterlijk van sportkleding. Sportkleding hoeft niet perse modieus te zijn. Het is vooral belangrijk dat jij je er lekker in voelt en dat het comfortabel zit. Je moet je zonder irritaties kunnen bewegen zonder dat er iets knelt, schuurt of afzakt. Pas de sportkleding dus voor je het koopt en voor je ermee gaat sporten.

Bibi

Related Posts