Tonijnsteak in Een Sesamjasje


Iedere zaterdag probeer ik wel de markt te bezoeken voor een mooi stukje verse vis. Het liefst natuurlijk een seizoensvis want dan zijn ze op z’n heerlijkst. Tonijn is dé proteïne bom onder de vissoorten. Het is mager, bevat Omega-3 vetzuren, vol van smaak en is laag in de kcal. Als sporter is dit dus een onmisbare vissoort. Naast de populaire sashimi, sushi of tonijnsalade kun je ook dit een keer proberen.  

Ingrediënten: 

  • Verse tonijn; 
  • Tomaat; 
  • Mango; 
  • Rode ui; 
  • Edamame boontjes
  • Avocado; 
  • Japanse soya saus; 
  • Citroen; 
  • Sesamzaadjes; 
  • Olijfolie; 

Bereidingswijze: 

  • Snijd de tomaat, mango, avocado, edamame boontjes en rode ui in kleine blokjes; 
  • Maak een dressing van soya en citroen; 
  • Spoel vervolgens de tonijn onder koud stromend water; 
  • Dep droog met keukenpapier; 
  • Smeer de tonijnsteak in met olijfolie en besmeer alle kanten met sesamzaadjes; 
  • Verhit de koekenpan met een scheutje olie; 
  • Bak de tonijn ca. 1 minuut op hoog vuur aan alle kanten; 
  • Snijd de tonijn in dunne plakjes en leg dit mooi op een bord; 
  • Serveer dit met de salsa, dressing en rijst. 

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB?   ♥ 😊 🙁 

Julie-Ann

Related Posts