Frisse Yoghurtijsjes met Bosvruchten

Frisse Yoghurtijsjes met Bosvruchten

In de zomermaanden is ijs een populaire snack om af te koelen, maar helaas vaak een ongezonde snack met veel calorieën. Daarom nu speciaal voor de gezonde zomer: zelfgemaakte yoghurtijsjes met bosvruchten: een lekkere, verfrissende snack die je eet zonder schuldgevoel!

Benodigdheden voor 6 ijsjes:

  • 6 ijsvormpjes of siliconen muffin-vorm en houten stokjes
  • 150 gram yoghurt Griekse stijl
  • 2 eetlepels bosbessen/blauwe bessen
  • 2 eetlepels frambozen
  • 5 kersen
  • 5 aardbeien
  • optioneel: 1 theelepel honing of 1/2 theelepel vanillesuiker

Voedingswaarde per ijsje:

  • Calorieën: 45
  • Eiwitten: 1,4 gram
  • Koolhydraten: 7,5 gram
  • Vetten: 1,3 gram

Bereidingswijze:

  • Was het fruit, verwijder de pitten van de kersen en de kronen van de aardbeien
  • Snij de kersen en aardbeien in vieren en doe in een schaal
  • Als het fruit koud of bevroren is, laat even staan tot het op kamertemperatuur is en het sap er uit komt
  • Meng de yoghurt eventueel met een zoet maker zoals honing of vanillesuiker
  • Voeg hier de frambozen, bosbessen en yoghurt aan toe
  • Voor een paars/roze ijsje zonder zichtbare vruchten: mix met de staafmixer of blender tot een geheel
  • Voor een ‘gemarmerd’ ijs: mix de yoghurt en vruchten door slechts 2 of 3 keer om te roeren
  • Verdeel de bosvruchtenyoghurt over de 6 vormpjes
  • (voor muffinvorm: Zet de stokjes rechtop in het midden van het vormpjes en vorm voorzichtig af met vershoudfolie zonder deze aan te drukken)
  • 4 – 6 uur in de vriezer, eet smakelijk!

Gerdientje

Related Posts