Gegrilde Aubergine Met Feta En Tomaat 


Kijk eens wat kleurrijk! Van dit mediterrane (bij)gerecht en de kleuren word je toch vrolijk van! Lekker veel vitamientjes. De aubergine bevat heel veel vezels waardoor je een verzadigd gevoel krijgt. Door eerst de aubergine goed te zouten onttrekt het veel vocht en wordt deze groente heel smaakvol. Veel groenten kun je rauw eten maar dat kun je met de aubergine niet doen. Wel een korte bereidingstijd heeft het nodig, dus ideaal als je iets vlugs en verantwoord wil koken!  

Ingrediënten: 

  • Aubergine 
  • Fetakaas 
  • Tomaat 
  • Rode ui 
  • Gedroogde oregano 
  • Basilicum 
  • Olijfolie 

Bereidingswijze: 

  • Snijd de aubergine in plakjes van ca. 0,5 cm dik 
  • Bestrooi de aubergine met zout  
  • Snijd vervolgens de ui in dunne ringen 
  • Tomaten in blokjes 
  • Zodra het meeste vocht is onttrokken, spoel je het zout eraf met water 
  • Bestrijk je plakken aubergine met olijfolie en wat oregano 
  • Verhit je pan op hoog vuur en leg je plakken aubergine in de pan ca. 1 minuut per kant  
  • Verlaag je vuur en grill door op gewenste gaarheid 
  • Maak je bord mooi op met de aubergine, tomaten, fetakaas en blaadjes basilicum 

Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB?   😊 🙁 

Julie-Ann

Related Posts