GOMATHY BORNEMAN

Verhaal

Ik ben veel soepeler geworden en voel me meer flexibel in het bewegen. Ik kan weer tussen hekjes door stappen en ik ben weer iets leniger, omdat mijn benen minder zwaar zijn. Ook kan ik nu bijvoorbeeld mijn sokken weer aankrijgen in bed, zonder uit bed te moeten gaan. Vanwege mijn fybromyalgie had ik niet verwacht deze wendingen te kunnen maken, dus dit is een prettige meevaller. Mentaal ben ik licht veranderd. Ik ben iets positiever, maar depressie blijft altijd
op de loer. Helaas zijn mijn geestelijke gezondheidsklachten gewoon hetzelfde gebleven.
Echter ik pas nu wel weer kleren van een van mijn favoriete merken, bijvoorbeeld esprit.
Daar wordt ik zeker vrolijk van! Sowieso kan ik nu weer shoppen in de reguliere maten en zit ik niet meer bij plussize of curves. Daar wordt je ook blij van! Tot nu toe ben ik 20kg verloren.

Ik vond het geweldig een kans te krijgen om met een personal trainer
te mogen gaan werken. Ik dacht namelijk dat ik al te dik was en dat er geen verandering mogelijk was, met name vanwege mijn blessures.

We zijn bij het belangrijkste begonnen, de voeding. Hierin hebben we steeds verschillende stappen gemaakt. De eerste stap was het (elke dag) afmeten van de voeding en het wijzigen er van.
Maaltijden veranderden van twee keer in de week Burger King, naar fulltime Healthy Foods! De samenstelling veranderde ook steeds, dan bedoel ik bijvoorbeeld de hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten. Het snaaien in de avonden is nu uit mijn schema. In het begin was het erg nog wel gewoon, ik heb het langzaam afgebouwd en het soort eten wat ik snaaide is ook veranderd. Al met al was bovenstaande een zeer leerzaam proces, wat je zeker niet in 1 dag kunt doen. Je moet hier echt de tijd voor nemen, het zal zeker lonen. Blijf hier wel consistent in.

Ik denk dat het belangrijkste woord hier discipline is. Houd je aan je eet- en trainingsschema wat je afspreekt met je personal trainer. Daarnaast heb je ook veel wilskracht nodig om zelf te blijven trainen. Ga niks skippen, alles wat je extra verbrandt is mooi meegenomen.

Ik heb zelf veel blessureleed, probeer als je niet kunt trainen je wel aan je voedingsschema te houden. Dit is wat ik zelf het moeilijkste vind, het komt nogal eens voor bij mij dat een aantal oefeningen of zelfs hele trainingen uitvallen.

Wat ontzettend helpt is invullen in de app wat je eet. Als je bijvoorbeeld moet in gaan vullen dat je chips hebt gegeten ben je niet blij. Ik weet dat mijn trainer niet elke dag mijn eten gaat controleren, maar ik zie het zelf wel staan. (Ze kan het wel inzien.) Ik ben trots dat ik al maanden geen chips, drop of koekjes meer heb hoeven invullen.

Ik heb mijn streefgewicht nog niet bereikt, dus ook voor mij is de weg nog lang. Ik zal blijven vechten voor mijn gezondheid, figuur en tegen m’n verhoogde suikerwaarden. De kernwoorden die ik daarom aan je mee wil geven zijn discipline, wilskracht, doorzettingsvermogen en geduld.
Je hoeft namelijk geen maatje 34 te worden om een mooier figuur te krijgen. Als je geen quitter bent en je wilt dit ècht, dan kun jij dit! Never stop dreaming! Toi Toi!

Resultaten

Gewicht 20KG Verloren
Vet ?% Minder Vetmassa
Spieren ?% Meer Spiermassa