Aspergesoep
Een super lekkere voorjaarssoepie! Met dit seizoen krijg je zin om weer lekker licht te eten. Laten we beginnen met verse seizoensgroenten; Asperges! Deze groente bevatten veel vezels en anti–oxidanten. Deze stof zuivert je lichaam en beschermt je tegen schadelijke stoffen.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁
Marokkaanse Gehaktballetjes
Iedereen heeft wel eens gehaktballen gemaakt of dan wel gegeten. Heb je wel eens opgelet welk soort gehakt je eigenlijk altijd kiest? Kies bewust als je gehakt wil eten, kies bijvoorbeeld magere rundergehakt. Want dit mag nl. maar uit max. 15% vet bestaan. Hier een super lekker en simpel receptje voor als je een keer wat anders dan de standaard gehaktbal wil.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Onwijs lekker met couscous of sop met wat brood in je saus en geniet!
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁
Vispannetje Uit De Oven
Iedere zaterdag ga ik naar de markt en haal ik altijd verse vis, vaste prik. Vis is rijk aan eiwitten en bevat zoveel vitamine en mineralen. Het houdt je gezond! Vis is nl. erg goed voor je hart, huid, ogen en gewrichten. Lust je geen vis? Dan zijn de supplementen natuurlijk een goede vervanging, echter zul je de smaaksensatie niet beleven zoals bij dit recept. Afgelopen weekend heb ik dit recept aan de hand van wat ik achter de vitrine zag en zin had bedacht en wil ik met jullie delen. De huisgemaakte kreeftensoep kun je in deze periode van het jaar vers bij je visboer verkrijgen, soms moet je jezelf het niet te moeilijk maken 😉
Dit recept is goed voor 2 personen. Makkelijk, snel, gezond, erg smaakvol en bovenal onwijs lekker, daar houd ik van!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Verwarm je oven op 200 graden;
Maak het af met peterselie en verse tagliatelle, geniet!
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁
TURKSE PIZZA
Tuurlijk mag je jezelf wel een keer verwennen met comfort food. Maar kies bewust! Vandaag heb ik deze super lekkere Turkse pizza gevuld met verse groenten en zelfgemaakte frisse saus van Griekse yoghurt voor jullie. Deze kant en klare lahmacun kun je vrijwel bij iedere turkse supermarkt kopen. Koop ze in elk geval vers. Door de groenten en saus maakt deze maaltijd een stuk gezonder en maak je bewuste keuzes.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
TIP: Als je een flinke kom saus maakt dan heb je voor de komende dagen een gezond (dip)sausje voor bij je overige maaltijden, bijvoorbeeld bij een stukje vlees of over je salade.
Overnight Oats
Ontbijten met havermout is mijn standaard ingrediënt voor een gezonde en verantwoorde start van de dag. En bovendien ook goed voor de portemonnee :D. Haver verveelt nooit! Je kan er zo ontzettend veel mee. Dit recept is een must-try en eat! En waarom heet het overnight oats zal je vast denken?! Dat heeft te maken dat het proces een nacht duurt. De melk laat zich namelijk helemaal opzuigen door de haver. Het heeft langzame koolhydraten waardoor je langer een voldaan gevoel hebt. Goede bron van vezels, eiwitten en vetten. Dat betekent dus dat je minder snel trek zal hebben in een lekkere snack.
Ingrediënten:
* 40 gram Havermout
* 150 cc Half volle melk
* ½ banaan
* Handje blauwe bessen
* Een klein handje noten, bijvoorbeeld walnoten
* Een theelepel pindakaas
Bereidingswijze:
* Bereid dit een avond van tevoren;
* Meng de havermout met de melk samen en laat dit een nachtje afgedekt in de koelkast staan;
* Top het de volgende ochtend af met een halve banaan, blauwe bessen, de noten en een toefje pindakaas.
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁
Gegrilde Aubergine Met Feta En Tomaat
Kijk eens wat kleurrijk! Van dit mediterrane (bij)gerecht en de kleuren word je toch vrolijk van! Lekker veel vitamientjes. De aubergine bevat heel veel vezels waardoor je een verzadigd gevoel krijgt. Door eerst de aubergine goed te zouten onttrekt het veel vocht en wordt deze groente heel smaakvol. Veel groenten kun je rauw eten maar dat kun je met de aubergine niet doen. Wel een korte bereidingstijd heeft het nodig, dus ideaal als je iets vlugs en verantwoord wil koken!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁
Rijkelijk Belegde Bagel
Wissel je boterham ook eens een keer met ander type brood. Zoals hier een bagel. Kies echter wel bewust, in dit geval heb ik gekozen voor een volkoren bagel. Beleg je bagel met de juiste voedzame ingrediënten en je hebt een feestje op je bord!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁
Pokébowl
Wil je jezelf een keer culinaire verwennen? Maak dan eens een pokébowl met vis. Advies is om minstens 1x in de week vis te eten en met name vette vis. De zalm leent zich hier perfect aan. Hiermee verlaag je namelijk de kans op hart- en vaatziekte en bovendien bevat dit heel veel eiwitten! Daar houden we van! Vorige keer deelde ik een recept met een zalmmoot, dit keer rauwe zalm. Een pokébowl kun je eindeloos variëren. Deze versie maakte ik toevallig omdat ik de meeste ingrediënten in huis had. Belangrijkste is dat het kraakvers moet zijn omdat je het rauw eet. Vooral de vis (zalm of tonijn) vertel dit ook tegen je visboer. Ook is de smaak erg belangrijk. Hiervoor is dashi poeder nodig. Dit maakt de Japanse smaak ziltig en umami. Geniet van deze smaakexplosie!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁
Zoete Aardappelpuree met Gegrilde Zalm
Vliegensvlug een gezonde maaltijd op je bord voor een drukke doordeweekse dag! Wist je dat de zoete aardappel geen familie van de aardappel is, wat de naam wel doet denken. Het heeft eerder de vorm en bite van een wortel. Het is ook geen groente, wat je onbeperkt kan eten. Zoete aardappels bevatten veel antioxydanten, vitamines A en C en beta-caroteen. Er zitten veel gezonde vezels in de zoete aardappel, die snel voor een vol gevoel zorgen. Goed voor de slanke lijn dus! Varieer de gewone aardappel eens met een zoete aardappel en maak dit recept! Superlekker in combinatie met de vis, rucola en zoutige kaas!
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Stap 1:
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel gaar in een pan met water;
Stap 2:
Gril of bak de zalm aan beide kanten 1 minuut op hoogvuur, wanneer je een super verse vis hebt, is die het lekkerst wanneer je ‘m rosé bakt. Maakt de vis een tussenstop in de supermarkt of diepvries dan adviseer ik je de vis gaar te bakken;
Stap 4:
Wanneer de zoete aardappel gaar gekookt is, pureer je die maak het wat smeuïger met wat melk en breng op smaak met mosterd, peper en zout;
Stap 5:
Maak je bord op met een laagje zoete aardappelpuree, rucola, zalm, parmezaanse kaas en wat pistache nootjes!
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁
Boeuf Stroganoff
Heb je zin in een stoofgerecht maar niet de tijd om stoven? Probeer deze gezonde versie van de Russische klassieker eens. Met 15 minuten staat het op tafel. De ingrediënten voor deze versie zal je veelal in je keuken hebben. Uiteraard zijn enkele ingrediënten vervangen door gezondere producten. Zo is de wodka eruit gehaald en is de slagroom vervangen door zure room. Het zijn juist net die kleine aanpassingen in je gerechten die de Kcal’s niet zo hard doen stijgen.
Ingrediënten voor 4 personen;
Bereidingswijze:
TIP! Vervang de bieflapjes door kastanjechampignons en voeg een rode fijngesneden paprikablokjes toe en je hebt een veggiemeal.
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt via IG of FB? ♥ 😊 🙁